tisdag 30 september 2008

Tomatsåsduell?

Jag kände mig på något sätt provocerad till att tävla när jag var inne på Barlachs blogg. I somras upptäckte jag en genialisk tomatsås skapad av Cathrine Shück (receptet finns i sin helhet i kokboken Mer naturligt).

Min tolkning: Man tager vad kylskåpet gömmer - riktlinje:

mest tomater, lite paprika, lök, vitlök + diverse annat som är gott i en tomat/grönsakssås. Hacka grovt och lägg i långpanna, stänk olivolja över. Kör i 200 grader i 25 minuter. Sedan mixar du hela härligheten till önskad konsistens, smaksätter med salt, peppar, citron eller god vinäger, örtkrydda kanske (+ en nypa socker - definitivt mitt tillägg).

Gott till allt, allt, allt. Utom möjligen glass, skulle Virvelvinden tillägga.

Hur tävlingen ska gå till? Ni får provlaga de båda recepten och återkomma med omdömen! Gärna till mig så jag kan manipulera svaren till min favör ...

måndag 29 september 2008

Fredagsnederlag

Okej - fredagen i korthet: Grill var omöjligt att få plats på, i stället blev det vrålgod sushi på ett litet hak i backen upp mot Tegnérlunden. 17 bitar - jag mådde illa, fast på ett väldigt behagligt sätt.

Mammagruppen verkar vilja byta namn till Marc Jacobs-mammorna. Två stoltserar med Marc Jacobsväskor. Och kan inte förstå att inte jag har en. Det kan jag. Köper hellre 4-5 olika väskor för samma pengar och byter om. Sån är jag.

Fredagskvällen spenderades lite överraskande på Spånga IP. Virvelvindens sista match i S:t Erikscupen och Lyckokycklingens första aha-upplevelse inför hur många tjurrusningar man kan göra över sidolinjen in på plan och sedan så långt man hinner - givetvis under pågående match. Både matchresultatet och poängställningen Lyckokycklingen - föräldrarna blev ungefär detsamma: 11-1 ... Ingen vinnarkväll således.

fredag 26 september 2008

Guldmuffinfredag

För er som legat sömnlösa kan jag berätta att tuggummit givetvis gick bort. Hatet har svalnat något.

Idag är mitt fokus på att oja mig över att inte Tiffany & Co har någon återförsäljare i denna halvsibiriska avkrok. Hade de haft det kunde man tänka sig en eller annan liten berlock på någon bemärkelsedag.

Jag är nu färdig i målarverkstaden/arbetsrummet. Skiter i att färgen runnit & torkat lite varstans. Nu är det klart och jag ska avnjuta fredagslunch på Grill med Mammagrupp 1. Helgen kan knappast tjuvstarta bättre.

torsdag 25 september 2008

Där sparade jag ett par timmar ...

Varför uppfinna hjulet på nytt? Gå över ån efter vatten? Och så vidare. Sök och du skall finna en hel pdf-folder om Ättikans storhet. Har sprungit på en guldåder här.

En gåva från mig (och Perstorp) till er:

http://www.perstorpattika.com/upload/attika_tips_001.pdf

Mycket nöje i stugor och våååningar!

Tant Ättika vaknar till

Redan första dagen som husmorsbloggare får man rycka ut! Virvelvinden kommer hem med tuggummiklet på byxorna och på ryggsäcken ... Efter snabbt googlande lägger jag in grejorna i frysen för att kanske få bort det värsta. Sedan är det dutt med ättika som gäller. Ättika är överlag en eminent produkt. Ska nog samla alla mina ättikstips till ett mastodontinlägg såsmåningom.

HATAR tuggummituggande. Och tuggare som dessutom lägger sitt klet på sätena i bussen förtjänar samma plats i helvetet som de som inte plockar upp efter sina hundar. Kanske skulle ättika kunna funka på något sätt för att lösa det samhällsproblemet ...? Idéer, tack!

Update

Nu har jag googlat nog om måleritips. Det finns inga genvägar. Geléfärg är ett minne blott. Noggrannhet och tålamod är enda knepet. Attans.

Ommålning pågår denna Supertorsdag

Jäklar vad jobbigt det är att måla om möbler. Man tror man är smart och ekonomisk när man målar om istället för att köpa nytt. Visst det är charmigt att ha gamla grejor - men byrålådorna är lite tröga, den lilla pinnsoffan vajar betänkligt. Jag jag är inne på tredje dagen i projektet spackling, grundning, ommålning - en dag kvar.

Någon som vet hur man undviker rinnande (och ivärsta fall runnen & torkad) färg på bästa sätt? En gång för 20 år sedan minns jag att jag läste om en geléfärg speciellt framtagen för målning av dörrar ... Kanske ska googla lite.

-----------------------------------------

Idag är det Supertorsdag på en väldigt bra lunchrestaurang (inga namn, ingen kö ...). Det innebär sjåar av ärtsoppa och lass med pannkakor. Tillsammans med salig Ankiefontän!

Hasta la vista, babies!

onsdag 24 september 2008

New arrival: Domestic Goddess at your service

Nu är jag här! Träder äntligen ut ur skafferiet för att berika era liv med mina erfarenheter, tips och idéer. Inte bara gällande hushållsgöromål - jag har ett brett spektrum. Ungefär där ligger ribban. Ses!