måndag 24 november 2008

En glimt ...


... av min förmåga att skapa *). Ett smakprov på talangen att täcka över fula spackelmärken och en vision av var vår lilla prinsesskyckling kommer tillbringa de kommande 15 åren (minst). Framför spegeln.

Nu fattas det bara några passande krokar och ytterligare några uppsättningar utklädningskläder, så är hörnet komplett. Och det reflekterande livet kan börja.

*) Men det var J som skruvade upp spegeln. Det vill jag att ni noterar.

Existensiellt


Det är verkligen helt vitt utanför fönstret. Och som vi frusit i helgen. Gått och huttrat och blängt elakt på de nyinstallerade ventilerna i fönsterbågarna. I morse upptäckte J att ett av fönstren stått öppet ... i 10 dagar. Undrar just hur det är med vår överlevnadsinstinkt. Skulle vi ha överlevt en bister vinter på 1800-talet? Tillåt mig tvivla.

onsdag 19 november 2008

Dirty Sexy TV-tittare - se hit!

Seriernas serie börjar inte 21.00 som tidigare påståtts, utan man måste först genomlida en timmas förvirrat sjukhusarbete där alla läkare opererar på alla positioner och däremellan sätter på varann på kaffeautomaten (hela tiden med tårar i ögonen) = Greys Anatomy.

Först 22.00 börjar SERIEN. På kanal 5.

Uppdaterad prinsessutstyrsel


Det är bra att genustänkandet slagit igenom lite grann i leksaksbranschen också. Nu är det bara lite mer manliga dockvagnar, pojksminkhuvuden och pojkklänningar kvar så är vi på god väg mot ... tja, något annat.

Notera den koketta spegeln i storebrors hand (nere till höger i bild).

tisdag 18 november 2008

Spontanstilleben? eller Who's the pervert?


Hittade en bresande blondin liggande på rygg på matsalsbordet. Iförd ridkläder. Omgiven av en kattbetjänt och en hund. Plus ett pärlhalsband. Undrar vem som står för den installationen. Är det något av barnen - framförallt tvååringen - blir jag ytterst orolig. Är det maken - tja, då är jag van vid hans ... livsglädje. Puss!

------------------------------------------------

I morgon, mina bedårande läsare, så börjar en ny tideräkning - det är nämligen dags för nya avsnitt i serien Dirty Sexy Money på kanal 5. Man kan gömma sig bakom att säga att det är en stunds verklighetsflykt. Men jag lever mig djupare in än så. Jag misstänker att jag är en missförstådd miljardär fångad i en betydligt fattigare kropp. Familjen Darling är typ mina homies. Ni vet var jag är i morgon kväll klockan 21.

måndag 17 november 2008

Helgens triumfer ... och en ljusnande julframtid?

Kökslampan fritagen.

Lyckokycklingen firad med 2-årskalas. Hon var mycket nöjd, om än med rödkantat fnasiga ögon (nu utläkt inflammation). Vänliga människor frambärandes rikliga och roliga presenter. Kan det bli bättre? Plus tårta och livets första coca cola-dos på det ...

Nu till dagens spörsmål. Vi har en balkong ut mot gatan. 90 cm djup, kanske 2 meter lång. Vi har även numera ett eluttag där, som installerades för julens ljusshows skull. Fast nu står det still i stilpolisens/vulgoestetens hjärna: Hur i hela friden ska balkongen dekoreras?

Ni som har koll på ljusstarka juldekorationer för utomhusbruk - tipsa mig gärna (helst med länk)!?

Kom ihåg: Min smak är inte - och kommer aldrig bli - minimalistisk. More is more.

fredag 14 november 2008

Kökslampan kidnappad

Det finns en affär för gamla lampor i mina kvarter. Med världens mest egensinniga, på gränsen till otrevliga, innehavare. Häromdagen lämnade jag in PH-lampan på renovering där och var så himla nöjd med mig själv när jag tyckte att jag äntligen hade lärt mig handskas med det där charmlösa trollet till gubbe. Lampan skulle vara klar dagen efter (igår). Döm om min förvåning när människan hittat på ett nytt sätt att irritera mig. Han hade stängt hela dagen. Lunchstängt när jag var där första gången, fullkomligt igenbommat och förgallrat när jag var där vid tre-tiden. På dörren lyste en irriterande skylt:

Öppet - vardagar: 11 -18


Jaha, i vilken parallell verklighet då? Och när får vi tillbaks kökslampan?

onsdag 12 november 2008

Onsdagshumor

En anka går in i en bar och frågar bartendern: 'Har ni bröd?'
Bartendern: 'Nej.'
Ankan: 'Har ni bröd?'
Bartendern: 'Nej.'
Ankan: 'Har ni bröd?'
Bartendern: 'Nej, vi har inget bröd.'
Ankan: 'Har ni bröd?'
Bartendern: 'Nej, vi har inget jävla bröd här!'
Ankan: 'Har ni bröd?'
Bartendern: 'Nej! Är du döv eller?' 'Vi har inget jävla bröd här! Frågar
du om jag har bröd en gång till så spikar jag fast din jävla näbb i
bardisken din irriterande jävel!'
Ankan: 'Har ni spik?'
Bartendern: 'Nej.'
Ankan: 'Har ni bröd?'

tisdag 11 november 2008

Jag gillar er, mina ordgranskande små PETIMÄTRAR

Tro inget annat.

(så spar ni lite tid)

Okej - säg STRIDSPITT då!

Eftersom församlingen hängt upp sig på något ord - förmodligen "vapenivrare" (någon anser att det heter vapenbeivrare) så föreslår jag en synonym. Faktiskt ett bättre ord. Se rubriken.

Nu önskar jag alla läsare en trevlig tisdag och hoppas att ni kan gå vidare med era liv. :-)

onsdag 5 november 2008

Alldeles underbart?

Jag gillar när konventioner ställs på ända - när världsordningen reformeras. Och när jag för en gångs skull kan säga: Vad var det jag sa ...? Jag har hejat på Obama sedan jag såg honom i Jay Lenos show första gången (var det två-tre år sedan?). Det känns fantastiskt att en relativt ung och relativt svart man blivit vald till president i det där landet. Framför en lätt överårig och definitivt kritvit vapenivrare/abortmotståndare. Tydligen var valdeltagandet det största på 100 år - många röstade för allra första gången i detta val. (I ljuset av att rösterna till American Idol enligt uppgift brukar vara fler än presidentrösterna känns det stort ...)

Det ska bli så intressant att se vad Obama gör av det här; finanskrisen, USA:s krigsengagemang i Irak, Afghanistan och i framtiden kanske Pakistan; den utlovade sjukvårdsreformen ...

Med Obama följer också en snyggare presidentfru och två gulliga döttrar som inte kommit in i skandalåldern än (jfr alkodöttrarna Bush). De ska få den efterlängtade hundvalpen nu, berättade Obama i sitt segertal igår. Bara en sån sak glädjs jag åt!