fredag 24 april 2009

Måndag - I like!

Det bästa med nu på måndag är att senast då har vi en bebis. Lite skumt att veta datumet men är man inbokad för snitt så är man.

Så senast måndag får jag snusa babyhjässa.

Helgen blir en lång väntan. Och det blir sista helgen för Lyckokycklingen i eget, ensamt småbarnsmajestät. Om hon anade vad som kommer ...

Vår bredbandsuppkoppling verkar också ha gått ner på vegetativt väntansläge, för allting måste loggas in till och skickas ca tio gånger innan det går iväg. Få se om jag lyckas publicera ens det här.

fredag 17 april 2009

Gillande

Det bästa med mig är att jag är så bred. Jag kan gilla precis vad som helst utan snobberier. Utan urskillning och utan begränsningar. Faktiskt.

Just nu gillar jag filmen Once som jag såg i förrgår. Och filmen Hancock som jag såg igår. Den ena en irländsk film om två musiker (skulle man kunna beskriva den som) - den andra en romantisk actionkomedi med Will Smith. Filmmusiken till Once är fantastisk. Storyn i Hancock minst lika fantastisk. Huvudrollsinnehavarna i båda filmerna lika bedårande, på skilda sätt. Lovebombing.

På Oncelänken ovan får ni dessutom höra det Oscarsbelönade ledmotivet från filmen. Älska mig för det.

Så lider ni brist på fantasi på söndag i videobutiken så vet ni vad ni ska titta efter.

Ni läste det här.

tisdag 14 april 2009

Fot-nazi & rykande bullar

Något som jag blir riktigt sur på såhär i efterhand är att min fotvårdstant ALDRIG kan hålla med mig om någonting. Alltid ska hon bjäbba emot. Det är faktiskt JAG som betalar henne. Fast å andra sidan är det hon som har de vassa knivarna ...

----------------------

Kan någon vänlig själ lära mig ekvationen som gäller när man tinar kanelbullar i micron, från fryst till behaglig ättemperatur? Är det låg värme under lite längre tid som gäller - eller full effekt i tio sekunder? Det blir aldrig riktigt bra för mig; oftast är de smällheta när jag tar ut dem och äter jag inte upp dem omgående och skållar tungan och gommen så krymper de ihop och blir stenhårda när de svalnar.

Min micro har maxläge 1000w och kremerar popcorn på sisådär en minut, bara så ni vet vad jag har att jobba med.

måndag 6 april 2009

Förlåt mig, herr Zucchini!

Du är också VANSINNIGT god, knaprad i tunna skivor direkt vid skärbrädan.

Och, kära bloggläsare - jag garanterar att detta är roligare att läsa om än mina graviditetskrämpor.

fredag 3 april 2009

Rätt gott rått

Fänkål (god kombo: fänkål-apelsin)
Palsternacka - tunt skivad
Sugar snaps
Sparris (grön)
Rödbeta (finriven)
Kålrot - extra gott med kokosflingor
Broccoli - i små buketter
Blekselleri
Isbergssallad (rulla in en skiva grevéost i varje blad ...)
Paprikabebisar (de där små som växer inuti paprikor. Helt absurt.)
Morötter - alltid

onsdag 1 april 2009

Inte utan min fänkål

Mina cravings efter råa grönsaker tar sig alltmer extrema uttryck. Börjar känna mig som Varulvskaninen i Wallace & Gromit - the Curse of the Were-Rabbit. Se bild. Han skövlar trädgård efter trädgård på sin jakt efter mer och mer och mer grönsaker. Som jag i vårt kylskåp. Och det är väl bara början.

Gott just nu:
Skiva en fänkål riktigt tunt. Skär skalet av en apelsin och skär apelsinen i små, små bitar. Blanda med fänkålen, krydda med havssalt samt en liten slurk sweet chili-sås. Glufs.