onsdag 30 september 2009

Blindkock

En ny typ av matlagning - i alla fall i mitt hem - har sett dagens ljus. Jag lagar mat i blindo. Det är effekten av att ha herr Lillebror i bärsele på magen. Han fjuniga huvud skymmer så att säga utsikten över skärbräda, diskbänk... tja, det mesta.

Resultatet står i ugnen nu i väntan på sin dom. Själva matlagningen var på detta sätt lite svårare, inte alls så lustfylld och definitivt inte särskilt baby-safe. Och så har jag väldigt ont i ryggen.

Herr Lillebrors huvud skymmer just nu bildskärmen på datorn men blindbloggning kanske inte är lika riskfyllt. Det finns så många som verkar hålla på med det redan. Typ.

tisdag 29 september 2009

Splendid future ahead?

När man skrev uppsats om år 2000 i småskolan kändes det årtalet som en väldigt avlägsen tidsålder. Jag minns att jag fantiserade om att personbilarna ersatts med något som liknade flygande badmadrasser med glaskupa över. Man åt inte längre mat utan näringspiller (detta var när jag hatade att hjälpa till med disken och innan jag blev matlagningsintresserad). Nu har jag en lite mer praktisk framtidsvision:

I en gyllene och perfekt framtid tar saker aldrig slut hemma utan åtgången läses av automatiskt och förråden fylls på. Saker man borde ha på pipeline från tillverkaren:
  • Puder
  • Stora sopsäckar
  • Juice
  • Tandkräm
  • Blöjor
  • Deo
  • Bregott
t ex.

tisdag 22 september 2009

Inte utan min duschmössa!

Jag har börjat med vattengympa. Lite moget. I bassängen måste man ha mössa på sig (jag trodde i och för sig att kloret skulle ta död på bassilusker och sånt, men men). Man ställs då inför två valmöjligheter i detta på bad- & duschmössefronten torftiga land. Man kan ha en svart sak i silikon från Stadium som smiter åt så man får huvudvärk eller så finns det typ såna här:



Det lilla önskvärda mellantinget lyser med sin frånvaro. Tips?

fredag 18 september 2009

Nya vindar. Nej - förlåt - gamla var det

Man kan tycka att hon är dum i huvudet. Man kan tycka synd om henne (för att hon är dum i huvudet?). Man kan tycka både det ena och det andra om Anna Anka. Men en sak är jag säker på att jag tycker: det är uppfriskande med någon som är fullkomligt politiskt inkorrekt och inte skäms för att uttrycka sina åsikter (eller har vett nog att hålla inne med dem). Men hur frisk fläkten än är från det stora landet i väster så doftar den nog allt lite unket. Unket som i gammalt och lite medeltida sådär. Men intressant.

onsdag 16 september 2009

Livstecken

Tjena hallå vad länge det var sedan jag var här inne! Jag är lite Internet-trött. Hoppas på att repa mig snart.

Men den här är rätt kul: CLICK ME!