torsdag 31 december 2009

Märta trycker på knappen

Pausknappen. Jag har massor av goda föresatser inför det nya året. Och en pockande herr Lillebror vid min sida. Mindre snack och mer verkstad är nödvändigt för att få gjort allt det jag vill. Tyvärr är det antingen eller som gäller för mig - så tills vidare säger jag hej svejs till mina bloggläsare.

Nästa år ska jag:
  • skriva klart min bok (som är klar i huvudet och dessutom har fått sällskap av en uppföljare. Redan. I huvudet alltså).
  • ägna mig ått att helhjärtat leva ett mer glamouröst liv.
  • ta en seriös brottningsmatch med min för stora (och för lilla - på olika plan ...) garderob. Slänga! Ge bort! Sälja! Plus rensa i två gamla dödsbon.
  • bli av med cirkus 8 kilo efterbebisvikt, alternativt få på mig mina gamla mockabyxor - vilket nu som inträffar först.
  • få mer ordning på torpet - bokstavligt, bildligt.
  • kaske skaffa ett torp till och med.

ja, ja - ni hajar. Kan inte sitta och hänga vid datorn nu.

PUSS och gott nytt år alla!!!

söndag 20 december 2009

Jultankar

Märta är tillbaka från semestern. Mer om den när tid finnes efter allt julpyntande. Några tankar såhär i juletid:

- Det gäller att vara snabb så man är först i säng. Sisten uppe får nämligen gå och släcka alla julstjärnor och glitterkvistar och adventsljusstakar och granar. Det tar ett tag om man säger så.

- Vår gran är helt fantastisk. Huggen och såld enligt konstens alla regler av Skogshögskolan. Det gör också att den dricker kopiösa mängder. Börjar fundera på om den kanske behöver ett nattmål också. Istället för hungrige herr Lillebror.