måndag 11 maj 2009

Pusslet är löst!

Tillfälligt alla fall. Maken kom hem.

Det finns ett väldigt bra knep när man har med små bebisar att göra. Förutom att mata, byta, gulla och hålla så är ATT LINDA väldigt bra att komma ihåg. Jag lärde mig det när Virvelvinden var en orolig liten 10-dagars, vi gjorde det med Lyckokycklingen när hon hade någon av sina sällsynta vansinnesattacker och det funkar som smort nu med Lillebror - t ex när han väcks av sin systers jubelskrin eller när han fladdrar för mycket med armar och ben för att komma till ro.

Tricket är att linda (i en lagom varm filt - bomull är bra), sedan hålla, sedan listigt lägga ifrån sig i vagn eller säng och få dem att känna sig fortfarande hållna ...

Hur man lindar? Se här!

3 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å att linda spädisar är ngt man gör här "per automatik". På BB lindar de in barnen och man får lära sig hur amn ska linad dem. Det fungerade utmärkt på vår lilla tjej! Vi lindande henne varje natt och vi gjorde det rätt länge. Annars fick hon inte ro.
Vet inte varför man slutat linda barn i Sverige??? Här verkar det iallafall vara standard.
Kramar!!!

Märta Stewart/ Min stora lilla värld sa...

Det är verkligen ett mysterium att man inte lär ut det här. Jag hade rena turen som träffade på en lindarguru när Virvelvinden var alldeles ny.

Anonym sa...

Hey, are you Märta Stewart - the famous wrapper?
/M.EHR, som idag fick verifiera sig med ordet "charm" - passande!