måndag 18 maj 2009

Hoppet spirar - pukornas sköna toner hägrar

Det var inte länge sedan jag dryftade mina värsta gnagsaker här. "Beridna högvakten som börjar spela för sent för att de ljuva tonerna ska nå mina salonger" var en av sakerna. Som genom en gudomlig slump råkade jag idag i samspråk med en herre som sa sig kunna kirra det hela åt mig. I morgon vid lunchtid får vi se om han håller sitt löfte. Då ska de börja slå på pukorna precis utanför Märtas vardagsrum.

Själv har jag lovat att stå och vinka från balkongen.

fredag 15 maj 2009

Det är något visst med minimalister. De är inte som jag.

Till er som är alldeles rastlösa och oroliga och verkligen tokundrar vad jag önskar mig i födelsedagspresent (FYLLER JÄMNT!) outar jag här en post på önskelistan: se bild.

onsdag 13 maj 2009

Saker som gnager ... Arga Märta tar sig ton

Det finns sådant som irriterar Märta så till den milda grad att hon inte längre kan hålla tyst - hur många kanelbullar och gröna dammsugare hon än proppar munnen full med. T ex:

- Beridna högvakten har vägarna förbi Märtas våning. Förr i tiden (läs t o m förra sommaren) började de alltid spela sin fina marschmusik precis utanför Märtas fönster. Det tyckte Märta var väldigt trevligt. Nu börjar de inte spela förrän de nått fram till Stureplan. Det tycker Märta suger. Ska skriva trevligt brev till ansvarig.

- Tidningsbudet som levererar Märtas morgontidning är antingen lat eller blind (eller jättekort?). Svenska Dagbladet pulas numera inte in genom brevinkastet utan ligger irriterande nog på golvet i trapphuset, utanför den med flera lås låsta ytterdörren (plus gallergrind). Ska ringa till kundtjänst och låta bekymrad.

- SvD har i den allmänt rojalistiska prebröllopsfebern börjat skriva vad Märta kallar CG-svenska. Vad kan man annars kalla de tveksamt korrekt använda orden framtänderna resp. nedskällda i länkade artiklar? Här BER Märta om att bli korrigerad och överbevisad. VILL inte att det ska stå så illa till med svenska språket.

Vänligen.

måndag 11 maj 2009

Det är ingen vanlig dag ...

... för det är Märtas namnsdag idag! Hurra, hurra, hurra!

Pusslet är löst!

Tillfälligt alla fall. Maken kom hem.

Det finns ett väldigt bra knep när man har med små bebisar att göra. Förutom att mata, byta, gulla och hålla så är ATT LINDA väldigt bra att komma ihåg. Jag lärde mig det när Virvelvinden var en orolig liten 10-dagars, vi gjorde det med Lyckokycklingen när hon hade någon av sina sällsynta vansinnesattacker och det funkar som smort nu med Lillebror - t ex när han väcks av sin systers jubelskrin eller när han fladdrar för mycket med armar och ben för att komma till ro.

Tricket är att linda (i en lagom varm filt - bomull är bra), sedan hålla, sedan listigt lägga ifrån sig i vagn eller säng och få dem att känna sig fortfarande hållna ...

Hur man lindar? Se här!

Tvåbarnspysselpussel

Jodå, jag vågade. Jag har varit ute med vagnen och lillebror flera gånger. Till och med på brunch och luftat brösten och lillebrors fnasiga fötter offentligt.

Men det är mycket pyssel innan man kommer in i tvåbarnscirkusen (egentligen tre barn men Virvelvinden är så stor nu). Idag är Lyckokycklingen sjuk och hemma och jag springer som en huvudlös höna mellan TV-soffan (servar med russin och saft) och lillebror (kräver endast mjölk och ständig kroppskontakt). Tjoho.

Och det här ändå bara början.

onsdag 6 maj 2009

Fegis-Märta

Så gammal jag är och till och med trebarnsmor så tycker jag det är superläskigt nu när det börjar närma sig att jag ska ut och gå med lillebror i vagnen. Ja, ja - jag vet. Vad kan hända? Han kan skrika. Jag får ta upp honom. Han kan skrika jättemycket. Jag får gå hem igen. Jag vet att det låter som ett litet problem - men det är ett stort steg för mig att gå på gatorna som en vanlig bebismamma igen.

måndag 4 maj 2009

Twitter no more

Jag började Twittra i all välmening och oskuldsfullhet för någon månad sedan. Plötsligt har jag ett gäng internetluder efter mig; "Simone", "Madeleine" och "Geraldine" är några av mina followers med tvivelaktigt både yrke och rykte. Blir så trött på spam och skit och lägger därför ner Twittrandet.

Som om ni ens hade märkt att jag hade börjat. Men Tjejerna lär bli besvikna.

Eller är det någon som har en idé om hur man ska slippa spam-eländet på Twitter?

lördag 2 maj 2009

Levererad

Vid lunchtid i måndags lades en liten gosse på mitt bröst och i mitt hjärta. Han är här nu. Och nu är vi hemma.

Som Lyckokycklingen uttrycker det: MIN! HAN HAR KOMMIT!

Tredje barnet för mig. Tredje stora stunden. När ögonen slås upp. Vem liknar han? Denne: Sin syster lite grann. Sin pappa när han sover. Sin farfar ganska mycket. Men mest sig själv. Min lilla rovfågel med mörka ögon, skarp profil och små magra blåröda ben.

Han har kommit.

(Och som pricken över "i" har han en smilgrop i höger kind.)