måndag 13 oktober 2008

Äventyr på hemvägen

Märta, Märta: Trots att hon ofta strävar mot någon typ av jämlikhet kunde hon ändå inte låta bli att förtjusas av den gentila dagispappan, som i dagens trängsel vid dagisutfarten drog sitt ekipage åt sidan, höll upp grinden och lät henne och Lyckokycklingen segla ut först. Lite gammaldags ridderlighet är väl inte det som skulle skjuta feminismen i sank, eller ...?

-----------------------------------------

På Konsum får Kycklingen frispel direkt vid ingången. Man hamnar nämligen i frukt- och grönsaksdisken när man kliver in i affären. Och lilla Kackel är i det närmaste maniskt förtjust i allt grönt. Och då menar jag verkligen allt. GRÖNT. Finge hon bestämma så skulle det ätas broccoli till varje mål. Och päron. Ärtor. Nu tystas hon av en näve vindruvor som jag lägger i hennes mössa, tillfälligt tjänstgörande som en liten skål. Med den i knät mumsar hon nöjt hela vägen hem.

-----------------------------------------

Förövrigt tycker jag att det är kul att hon har samma ord för RUSSIN som för FARFAR - [fa-fa]. Tror kanske inte att farfar skulle uppskatta det på samma sätt.

2 kommentarer:

Tre stycken sa...

Klart att det är kul när killar är sådär gammeldags artiga. Jag går igång som attan på det! Har inget med jämställdhet att göra :-)

Anonym sa...

En liten slampa som föredrar russin är unikt. Var rädd om henne!
/M.EHR.